Kakaowiec i trzcina cukrowa – idealny duet z trudną przeszłością
Smukła roślina, porastająca pierwotnie żyzne tereny Nowej Gwinei, pozornie nie ma nicwspólnego z cukrem. Gorzkie,…
Continue ReadingSmukła roślina, porastająca pierwotnie żyzne tereny Nowej Gwinei, pozornie nie ma nicwspólnego z cukrem. Gorzkie,…
Continue ReadingKawa i herbata są ważnym spoiwem życia społecznego. Równocześnie napoje te stały siętak powszechne że…
Continue ReadingHerbaty to mistrzowie solowych występów. Wielu smakoszy tego napoju ograniczasię do wysokogatunkowego, czystego suszu, szukając…
Continue ReadingHerbata od wieków zachwyca smakoszy bogactwem aromatu. Nasza obecna wiedzao herbacianych listkach pozwala wydobyć z…
Continue ReadingZapytani o ojczyznę herbaty, najczęściej wskażemy Chiny. Rzeczywiście to Chiny iJaponia odkryły i spopularyzowały na…
Continue ReadingDla wielu z nas filiżanka herbaty czy kubek kawy to codzienny rytuał. Nic dziwnego,oba napoje…
Continue Reading